Problemy dotyczące tworzenia misji

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Zablokowany
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

W zakładce "Objects".
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Elenorsar
Użytkownik Forum
Posty: 84
Rejestracja: 29 paź 2008, 20:11

Post autor: Elenorsar »

Aha już wiem dlaczego nie wiedziałem dlaczego nie moge wstawić. Jak otwieram zakładkę "Objects" to wyswietla mi się komunikat "Range check error". Czy wiadomo dlaczego tak jest?? Może trzeba coś zrobić??
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Było wiele razy (komunikat na starcie też chyba wszystko jasno mówi):
http://www.knights.sztab.com/forum/view ... 1020#11020
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Elenorsar
Użytkownik Forum
Posty: 84
Rejestracja: 29 paź 2008, 20:11

Post autor: Elenorsar »

Dzięki już wiem o co chodzi.
Wilhem
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 22 sie 2009, 09:39

Post autor: Wilhem »

mam pytanie zrobiłem mapkę i skrypt włączam grę włączam mapkę i się gra wyłącza penie cos ze skryptem bo nie wiem do końca jak to pisać czy ktos mógłby mi powiedzieć co jest żle mogę tez komuś przesłac tę mapke ze skryptem
Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum
Posty: 182
Rejestracja: 10 lut 2009, 15:45
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Tora1996 »

Wyślij mi mapke i skrypt na PW. Tylko ją zhostuj ;)
Pozdrawiam, tora1996.
Wilhem
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 22 sie 2009, 09:39

Post autor: Wilhem »

zhostuj czyli zapisać jako tekst w notatniku bo nie wiem
Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum
Posty: 182
Rejestracja: 10 lut 2009, 15:45
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Tora1996 »

Zapakuj misje i mape do winrara. Wejdź na zippyshare.com. Tam wybierz ten zapakowany plik kliknij ten przycisk na dole i wyślij mi linka na PW tego co otrzymałeś !
Pozdrawiam, tora1996.
Awatar użytkownika
barbarzyńca
Użytkownik Forum
Posty: 37
Rejestracja: 09 sty 2006, 20:07
Kontakt:

Post autor: barbarzyńca »

Cześć!
Mój problem wygląda tak:

Robie mapke (wszystko gra), ustawiam jednostki (jak najbardziej OK) i budynki (działa jak trzeba) ale jeśli chodzi o ustawienia drużyn to coś jest nie tak. Ustawiłem kolor drużyny 0 na czarny (3 3 3 3 3 3 3 5) podobnie jak ich kolor na mapie (3), a kolor drużyny 1 na czerwony (24 25 26 27 28 29 30 31), natomiast ich kolorem na mapie chciłbym aby był również czerwony (229) więc tak zapisałem (!SET_MAP_COLOR 229). Gdy uruchamiam grę obydwa zespoły mają kolor czarny na mapie (3), ich zwykłe kolory są jak trzeba.

Miał ktoś kiedyś taką sytuację??
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Z tego co wiem niektóre kolory (m. in. 229-235) miały taką dziwną zależność. Spróbuj ustawić drużynie 1 kolor z przedziału 24-31 lub zamienić kolejność drużyn.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Zablokowany