Problemy dotyczące tworzenia misji

Tutaj dowiesz się jak stworzyć własne misje oraz pisać do nich skrypty; dział jest też miejscem na ogólne dyskusje dotyczące tworzenia misji.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ciężka Jazda
Użytkownik Forum
Posty: 312
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:20
Lokalizacja: Płock

Post autor: Ciężka Jazda » 01 lip 2008, 17:19

Teraz mogę pokazać swój problem:

Obrazek

chodzi mi o tego sojusznika. W ogóle inie chodzą mu poddani :/ .

Z kolei mój przeciwnik: chodzą mu poddani, lecz... sami zobaczcie :/

Obrazek

Nie tworzy on kowali, hutników czy rekrutów.

Można tu jakoś zaradzić? Z góry dzięki :)

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 01 lip 2008, 17:26

Haha, ja wiem :wink:
Sprawdziłem Twój skrypt dwie strony wcześniej i mam tylko jedną uwagę: daj temu niebieskiemu cokolwiek do spichrza :lol:

I mam taką radę do tego szkolenia pracowników (hutnik itp.) - po prostu niech wróg będzie ich miał już na początku gry, to nie będzie problemu. Dodaj ich w skrypcie (!SET_UNIT_BY_STOCK x). A jeśli chcesz pozwolić szkolić mu armię od początku, to dopisz linijkę (!SET_AI_CHARACTER RECRUT_COUNT 0).

Awatar użytkownika
Ciężka Jazda
Użytkownik Forum
Posty: 312
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:20
Lokalizacja: Płock

Post autor: Ciężka Jazda » 01 lip 2008, 18:21

XD Jak mogłem o tym zapomnieć ... :lol:

Rafael_5000
Użytkownik Forum
Posty: 332
Rejestracja: 06 sie 2005, 17:09

Post autor: Rafael_5000 » 03 lip 2008, 16:37

Problem użytkownika radd91:
Elo ludzie, mam problem z edytorem: mianowicie kiedy chcę dodać towary do WSZYSTKICH (wares_to_all) spichrzy tworząc misje. Niestety gra tego "nie widzi". Używam do edycji Edytor Misji Lewina 0.5

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 03 lip 2008, 18:31

To jest takie polecenie wares_to_all? Według mnie są tylko !ADD_WARES i !ADD_WARES_TO_SECOND i z tego co wiem do trzeciego spichrza już nie da się dodać nic.

Awatar użytkownika
radd91
Użytkownik Forum
Posty: 40
Rejestracja: 27 wrz 2007, 12:14
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: radd91 » 03 lip 2008, 19:39

nom jest w tym edytorze coś takiego jak "dodaj zapasy do wszystkich spichrzy" w zakładce "towary"
radd91

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 03 lip 2008, 19:53

To dziwne. Nigdy się z czymś takim nie spotkałem.

Awatar użytkownika
radd91
Użytkownik Forum
Posty: 40
Rejestracja: 27 wrz 2007, 12:14
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: radd91 » 03 lip 2008, 19:56

no może nie masz tego edytora. Jakby co można go ściągnąć z działu download, jest nawet na 1 pozycji.
radd91

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 03 lip 2008, 20:10

Mam ten edytor, ale korzystam tylko z paru jego opcji(głównie dotyczących wojska).

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 03 lip 2008, 20:15

Chyba WARE a nie WARES... spróbuj, może się uda.

Zablokowany