Problem z Edytorem misji
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Problem z Edytorem misji
Przepraszam jeśli taki temat był ale mam problem mianowicie gdy wczytam jakaś misję przez edytor KaMEdit-0.9 - pojawia mi się czarne tło (zamiast terenu) i nie mogę przesuwać po mapie, ale mogę zmieniać np. towary w spichrzu. Proszę o pomoc.
-
- Administrator Forum
Problem może leżeć gdzie indziej. Nie wiem jak edytor misji bo sam się bawię tylko terenowym, ale właśnie ten terenowy wymaga źródła grafik, które się znajduje właśnie w grze KaM. Spróbuj zainstalować ten edytor dokładnie w tym samym folderze w którym znajduje się launcher gierki.
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
administrator forum knights.sztab.com
Dalej to jest to samo.The Viking pisze:Problem może leżeć gdzie indziej. Nie wiem jak edytor misji bo sam się bawię tylko terenowym, ale właśnie ten terenowy wymaga źródła grafik, które się znajduje właśnie w grze KaM. Spróbuj zainstalować ten edytor dokładnie w tym samym folderze w którym znajduje się launcher gierki.
-
- Administrator Forum
- Kontakt:
Mylisz mapę (.map) z misją (skryptem, .dat).
Ustaw poprawną ścieżkę do KaM w opcjach i wczytaj plik misji jeszcze raz, jeśli to nic nie da to wczytaj mapę do podglądu ręcznie.
Musisz to zrobić z poziomu paska nad podglądem, sama zmiana ścieżki w widoku drzewa nic nie da.
The Viking, edytor misji akurat tego nie wymaga
Przy okazji przenoszę temat do właściwego działu.
Ustaw poprawną ścieżkę do KaM w opcjach i wczytaj plik misji jeszcze raz, jeśli to nic nie da to wczytaj mapę do podglądu ręcznie.
Musisz to zrobić z poziomu paska nad podglądem, sama zmiana ścieżki w widoku drzewa nic nie da.

Wczytują się tylko mi pliki .dat inne nie wchodzą (czyli .map).kuba11100 pisze:Mylisz mapę (.map) z misją (skryptem, .dat).
Na przykład wczytuje mi plik mission8.dat (z opisanym problemem), a pliki save08.map w ogóle nie wczytuje.
http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... uudyk.png/ tu macie zdjęcie problemu