Znaczniki lokalizacji na minimapie
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
- Użytkownik Forum
Znaczniki lokalizacji na minimapie
Stworzyłem sobie pewną mapkę multiplayer, którą niedługo będę chciał podać waszej ocenie. Problem tylko tkwi w tym, że gdy wchodzimy w grę i wybieramy tą mapę to na minimapie nie widać cyferek oznaczających gdzie jest jaka lokalizacja. Jak to ustawić?
-
- Użytkownik Forum
Myślałem że jak tyle osób tworzy mapy to ktoś da mi jakąś wskazówkę jak tego dokonać, a po 3 dniach nie widzę żadnego nawet najmniejszego odzewu. Dlatego też może pokaże jak chwilowo wygląda mini mapka w grze multiplayer:

I własnie nie wiem dlaczego w ogóle nie jest napisane jaka lokalizacja gdzie jest a na innych mapach jest pokazane gdzie jest jaka lokalizacja za pomocą kółka z cyferką.

I własnie nie wiem dlaczego w ogóle nie jest napisane jaka lokalizacja gdzie jest a na innych mapach jest pokazane gdzie jest jaka lokalizacja za pomocą kółka z cyferką.
Musisz dodać każdemu graczowi w skrypcie komendy !CENTER_SCREEN x y, gdzie x y to koordynaty gracza (można odgapić je od spichrzy, jeśli już są na mapie, spichrze w skrypcie wygladaja tak: !SET_HOUSE 11 x y), ściągnij edytor skryptów Lewina ale koniecznie w wersji 0.3 beta, nie nowszej. Tę komendę dodaj gdzies po tych kilku poczatkowych zaczynajacych sie od SET_CURR_PLAYER.