Nie, nie zrobiłem na pewno takiego ataku jak Dark Lord. A -1 zawsze wyłączam w każdym... Pomocnikach itp. Zdaje mi się , że jak zaatakują rycerze wroga to po śmierci ustawiają się tam gdzie zginął ostatni rycerz...
Chyba się nie rozumiemy.
-1 w zasięgu obrony się nie używa - w Twoim przypadku może być po prostu za duży.
-1 używa się wyłącznie w agresywności i jest to polecenie interpretowane wyłącznie przez edytor w wersji 0.9 (default) - powoduje nieumieszczenie w pliku linijki ATTACK_FACTOR (nie tak jak 0, ustawiać wartość na 0, ogłupiając zarazem wroga). Wartość 200 też może powodować Twój problem. Lub obydwa z wyżej wspomnianych.
Witam nie mam problemu , ale mam pytanko no w sumie problem , a mianowicie jak ustawić prąd wody tzn kierunek spływu żeby się nie bawić z każdym kwadracikiem .
Aha a ma ktoś może doświadczenie z tymi prądami , bo mi zawsze wychodzą głupoty , ale pytanie czy ktoś się zgadza abym wzorował się na jego rzece/ach ? Byłbym wdzięcznym jak by mi też ktoś pokrótce napisał jak ładnie robić góry , bo patrze na te w oryginale i próbuje ale nie wychodzą mi .
Głupoty tzn.? Włącz w opcjach "Enable flow direction" czy coś w tym stylu, włączy to strzałki pokazujące prąd. Dodatkowo niektóre są szybsze od innych - wstaw kilka pól na próbę i zobacz, które wygląda lepiej.
Co do gór - to musisz próbować jak najwięcej, przecież nie od razu Kraków zbudowano. Nie myśl też, że w ciągu 5-10 minut zrobisz taką górę, na to trzeba poświęcić trochę więcej czasu. Proponuje też używać opcji "Show wires", która znacznie ułatwia sprawę przy fałdowaniach i wzniesieniach.
Chciałem w screenach przedstawić mój sposób tworzenia gór, ale zapomniałem, że najnowsza wersja edytora Kroma (0.6) wprowadziła "buraka" w postaci cieni na wzniesieniach (starszym użytkownikom edytora błąd jest doskonale znany, bo dawne wersje edytora również go posiadały, lecz w pewnym momencie został on zlikwidowany). U was też coś takiego występuje? Może to nie wina edytora?