[Nowe misje]eks
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
[Nowe misje]eks
Mapa:100%
Skrypty:60%
Kampania:Knights and Merchants The Revolt of Barbarians
Moja kampania toczyć się będzie tylko i wyłącznie w zimie.Być może gdzie nie gdzię będzie pojawiać się wiosna.
Fabuła:
Słyneliśmy z żyznych ziem i obfitośći,władca zaprzysiągł iż za jego panowania nie będzie głodu,buntów,wojen.Mieszkańcom żyło się dobrze,mogli robić co chcą,ale gdy do królestwa przyjechał posłaniec Lorda Van Terlona to nie było już szczęśliwie,ponieważ przywiózł list i oto treść tego listu:
Władco dzikich watahów barbarzyńców!
Nakazuję tobie abyś wyniósł się z królestwa,należy ono do mnie nie do ciebie.
Masz 7 dni na opuszczenie tych pięknych,żyznych ziem.
Jeżeli zostaniesz na tej ziemi wypowiem Ci krwawą bitwę.
Nasz ojciec kazał się podzielić tą ziemią a ty zabrałeś ją dla siebie.
Koniec tego,przez 5 lat rządziłeś tym wspaniałym królestwem,pora na to aby ono należało do mnie.
Pewnie myślisz,że nie poradzę sobie rządzić tak dużym królestwem.
Mylisz się jestem gotowy na to aby objąć twój tron.
Powtarzam jeszcze raz masz 7 dni na opuszczenie królestwa inaczej zginiesz!
Miłosierny władca The Barbar żył teraz w smutku.Był nękany przez wszystkich ludzi co teraz będzie.Miał on nie wiele czasu na wyniesienie się z tej piękniej ziemi.The Barbar ogłosił mowę do swych obywateli a brzmiała ona tak:
Moi drodzy podwładni!
Zostanę w tym królestwie chodźby miałbym zginać.
Będe walczył do ostatka sił i będe zmuszony pokonać tego okrutnego tyrana Lorda Van Terlona.
Kto jest ze mną niech weźmie broń i gotuje się do walki ponieważ to królestwo może niedługo zostać jedna wielką wioską.
Podwładni barbarzyńcy stanęli w jego obronie i powiedzieli iż będą z nim do końca jego życia.Władca The Barbar oświadczył iż muszą zrobić pułapkę na pobliskich górach,aby żołnierze wroga nie dotarli do tego królestwa.Wyruszyli na uratowanie pięknej ziemi.
The Barbar i jego żołnierze dotarli na miejsce,zaraz przyjechał posłaniec z jego królestwa i oto co podwładni napisali w liście do wysokości:
Kochany władco!
Był tu twój brat zabrał wiekszość żywności będziemy musieli bardzo oszczedzać.
Zabrał również dużo złota,również i ty musisz się ograniczać.
Liczymy na ciebie nasz władco.
Pokonaj tego okurtnego tyrana i odbierz mu to co należy do nas.
Zwiadowca buntownika odkrył na zachodzie bazę dzikich barbarzyńców.Nie są oni naszymi wrogami lecz jesteśmy na ich terytorium więc musimy uważać-powiedział władca.
Screeny:Gdy skończę misje
Misja 1:
-Nasz władco!Gdzie my wogóle jesteśmy?
-Sam nie wiem jesteśmy w jakimś gąszczu lasu.
-Ale czy to oby na pewno jest bezpieczne dla nas jak i dla ciebie nasz władco?
-Nie,ponieważ nie wiemy gdzie znajduję się nasz wróg jak i również sojusznik,który miał nam pomóc.
-No tak to akurat każdy z nas wie,ale czy mamy wystarczająco dużo surowców,aby przeżyć w tym buszu?
-Tak wystarczająco dużo by przeżyć w tym krajobrazie przyrody,ale moga być z tego pewne konsekfencje.
-Jakie?Już się boję.
-Każdy z was jest żołnierzem i powinniście już wiedzieć,że możecie zginąć z rąk tych barbarzyńców.
Współrzędne:Znajdujemy się w buszu gdzie jest pełno drzew i innych dziwnych rzeczy.Uważaj na pierwszy atak wroga który nadejdzie z trzech stron.Pilnuj każdej strony.Masz mało wojska.Do ataku!
Nasz kolor:Brązowy
Kolor wroga:Ciemno Brązowy,Zielony
kolor sojusznika:BRAK SOJUSZNIKA
Fabuła może nie jest najwyższych lotów,ale mam nadzieję,że przynajmniej misje mi wyjdą dobrze.
Legenda:
Kolory jakie wystąpią w kampanii i ich władcy:
Niebieski- Król Batnigham (Pojawi się w 6,7,8,9 misji)
Zielony-Lord Van Terlon (Pojawi się od 1 do 6 misji)
Żółty-Władca Laurenhob (Pojawi się w 2,3,5,8,16 misji)
Czarny-The King (pojawi się w 12,13,14,15,16 misji)
Purpurowy/fioletowy-Lord Van Wertheit (pojawi się w 11,12,13,14,15,16 misji)
Brązowy-The Barbar (w każdej misji bo my nim będziemy)
Ciemnobrązowy-The Rebels (1,3,7,8,9,10)
Ciemno Oliwkowy-Rioted oppressor (4,10,15,16)
Jasno-brązowy-Rebel (11,12,13,16)
Misja 1:Ekonomiczna
Misja 2:taktyczna*
Misja 3:Ekonomiczna*
Misja 4:Ekonomiczna
Misja 5:taktyczna*
Misja 6:Ekonomiczna
Misja 7:taktyczna
Misja 8:Ekonomiczna*
Misja 9:Ekonomiczna
Misja 10:taktyczna
Misja 11:Ekonomiczna
Misja 12:Ekonomiczna
Misja 13:Ekonomiczna
Misja 14:Taktyczna
Opisy władców:
Król Batnigham-Zbuntowany człowiek sam nie wie co chce,lecz zabił twego brata.
Lord Van Terlon-twój wróg oraz brat w misji 6 uratował Ci życie lecz sam poniósł klęske.
Władca Laurenhob-Żył w niewoli lecz zrozumiał,że musi pomóc ludziom potrzebującym,będzie Ci towarzyszył jako wielki sojusznik.
The King-Najpotężniejszy z władców on wysłał Króla Batnighama aby zabił twego brata.
Lord Van Wertheit-wielki sojusznik The King'a służy mu lojalnością.Towarzyszy mu w kązdej z jego przygód.
The Barbar-Król Rebeli opentany przez zych lecz wie co dobre dla niego i jego królestwa
The Rebels-Przywódca rebeli ma wojska dzikich watahów barbów jego musi się strzec każdy.
Rioted oppressor-wieśniak opętany przez The King'a musi mu służyć.
Rioted oppressor-Zbuntowany ciemiężca
* oznacza to,że w danych misjach jest sojusznik.
Skrypty:60%
Kampania:Knights and Merchants The Revolt of Barbarians
Moja kampania toczyć się będzie tylko i wyłącznie w zimie.Być może gdzie nie gdzię będzie pojawiać się wiosna.
Fabuła:
Słyneliśmy z żyznych ziem i obfitośći,władca zaprzysiągł iż za jego panowania nie będzie głodu,buntów,wojen.Mieszkańcom żyło się dobrze,mogli robić co chcą,ale gdy do królestwa przyjechał posłaniec Lorda Van Terlona to nie było już szczęśliwie,ponieważ przywiózł list i oto treść tego listu:
Władco dzikich watahów barbarzyńców!
Nakazuję tobie abyś wyniósł się z królestwa,należy ono do mnie nie do ciebie.
Masz 7 dni na opuszczenie tych pięknych,żyznych ziem.
Jeżeli zostaniesz na tej ziemi wypowiem Ci krwawą bitwę.
Nasz ojciec kazał się podzielić tą ziemią a ty zabrałeś ją dla siebie.
Koniec tego,przez 5 lat rządziłeś tym wspaniałym królestwem,pora na to aby ono należało do mnie.
Pewnie myślisz,że nie poradzę sobie rządzić tak dużym królestwem.
Mylisz się jestem gotowy na to aby objąć twój tron.
Powtarzam jeszcze raz masz 7 dni na opuszczenie królestwa inaczej zginiesz!
Miłosierny władca The Barbar żył teraz w smutku.Był nękany przez wszystkich ludzi co teraz będzie.Miał on nie wiele czasu na wyniesienie się z tej piękniej ziemi.The Barbar ogłosił mowę do swych obywateli a brzmiała ona tak:
Moi drodzy podwładni!
Zostanę w tym królestwie chodźby miałbym zginać.
Będe walczył do ostatka sił i będe zmuszony pokonać tego okrutnego tyrana Lorda Van Terlona.
Kto jest ze mną niech weźmie broń i gotuje się do walki ponieważ to królestwo może niedługo zostać jedna wielką wioską.
Podwładni barbarzyńcy stanęli w jego obronie i powiedzieli iż będą z nim do końca jego życia.Władca The Barbar oświadczył iż muszą zrobić pułapkę na pobliskich górach,aby żołnierze wroga nie dotarli do tego królestwa.Wyruszyli na uratowanie pięknej ziemi.
The Barbar i jego żołnierze dotarli na miejsce,zaraz przyjechał posłaniec z jego królestwa i oto co podwładni napisali w liście do wysokości:
Kochany władco!
Był tu twój brat zabrał wiekszość żywności będziemy musieli bardzo oszczedzać.
Zabrał również dużo złota,również i ty musisz się ograniczać.
Liczymy na ciebie nasz władco.
Pokonaj tego okurtnego tyrana i odbierz mu to co należy do nas.
Zwiadowca buntownika odkrył na zachodzie bazę dzikich barbarzyńców.Nie są oni naszymi wrogami lecz jesteśmy na ich terytorium więc musimy uważać-powiedział władca.
Screeny:Gdy skończę misje
Misja 1:
-Nasz władco!Gdzie my wogóle jesteśmy?
-Sam nie wiem jesteśmy w jakimś gąszczu lasu.
-Ale czy to oby na pewno jest bezpieczne dla nas jak i dla ciebie nasz władco?
-Nie,ponieważ nie wiemy gdzie znajduję się nasz wróg jak i również sojusznik,który miał nam pomóc.
-No tak to akurat każdy z nas wie,ale czy mamy wystarczająco dużo surowców,aby przeżyć w tym buszu?
-Tak wystarczająco dużo by przeżyć w tym krajobrazie przyrody,ale moga być z tego pewne konsekfencje.
-Jakie?Już się boję.
-Każdy z was jest żołnierzem i powinniście już wiedzieć,że możecie zginąć z rąk tych barbarzyńców.
Współrzędne:Znajdujemy się w buszu gdzie jest pełno drzew i innych dziwnych rzeczy.Uważaj na pierwszy atak wroga który nadejdzie z trzech stron.Pilnuj każdej strony.Masz mało wojska.Do ataku!
Nasz kolor:Brązowy
Kolor wroga:Ciemno Brązowy,Zielony
kolor sojusznika:BRAK SOJUSZNIKA
Fabuła może nie jest najwyższych lotów,ale mam nadzieję,że przynajmniej misje mi wyjdą dobrze.
Legenda:
Kolory jakie wystąpią w kampanii i ich władcy:
Niebieski- Król Batnigham (Pojawi się w 6,7,8,9 misji)
Zielony-Lord Van Terlon (Pojawi się od 1 do 6 misji)
Żółty-Władca Laurenhob (Pojawi się w 2,3,5,8,16 misji)
Czarny-The King (pojawi się w 12,13,14,15,16 misji)
Purpurowy/fioletowy-Lord Van Wertheit (pojawi się w 11,12,13,14,15,16 misji)
Brązowy-The Barbar (w każdej misji bo my nim będziemy)
Ciemnobrązowy-The Rebels (1,3,7,8,9,10)
Ciemno Oliwkowy-Rioted oppressor (4,10,15,16)
Jasno-brązowy-Rebel (11,12,13,16)
Misja 1:Ekonomiczna
Misja 2:taktyczna*
Misja 3:Ekonomiczna*
Misja 4:Ekonomiczna
Misja 5:taktyczna*
Misja 6:Ekonomiczna
Misja 7:taktyczna
Misja 8:Ekonomiczna*
Misja 9:Ekonomiczna
Misja 10:taktyczna
Misja 11:Ekonomiczna
Misja 12:Ekonomiczna
Misja 13:Ekonomiczna
Misja 14:Taktyczna
Opisy władców:
Król Batnigham-Zbuntowany człowiek sam nie wie co chce,lecz zabił twego brata.
Lord Van Terlon-twój wróg oraz brat w misji 6 uratował Ci życie lecz sam poniósł klęske.
Władca Laurenhob-Żył w niewoli lecz zrozumiał,że musi pomóc ludziom potrzebującym,będzie Ci towarzyszył jako wielki sojusznik.
The King-Najpotężniejszy z władców on wysłał Króla Batnighama aby zabił twego brata.
Lord Van Wertheit-wielki sojusznik The King'a służy mu lojalnością.Towarzyszy mu w kązdej z jego przygód.
The Barbar-Król Rebeli opentany przez zych lecz wie co dobre dla niego i jego królestwa
The Rebels-Przywódca rebeli ma wojska dzikich watahów barbów jego musi się strzec każdy.
Rioted oppressor-wieśniak opętany przez The King'a musi mu służyć.
Rioted oppressor-Zbuntowany ciemiężca
* oznacza to,że w danych misjach jest sojusznik.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2008, 23:57 przez eks, łącznie zmieniany 48 razy.
Oj, bo za chwilę dojdzie do kłótni.Nie kłóć się ze mną
To wszystko zależy od tego jak kto myśli. Dla jednego to są dwaj miasta i dwaj wrogowie. Dla drugiego to są dwa miasta i jeden wróg, ponieważ mają ten sam kolor. W sumie bardziej byłbym skłonny do tego, że to jest jeden i ten sam wróg, skoro walczy pod tą samą banderą (bo grody w Krakowie i w Gnieźnie były polskimi grodami), ale to kwestia indywidualna.