KaM TPR i Remake razem.

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

KaM TPR i Remake razem.

Post autor: kaszub »

Obecnie mam zainstalowane naraz na jednym kompie dwie wersje KaM TPR:
SR2
i SR3b7.
Aby dodatkowo oprócz nich mieć Remake, to co?
Zainstalować KaM TPR po raz trzeci i na to wgrać Remake?
Czy jak?
:D
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Nic nie musisz na nowo wgrywać, remake działa samodzielnie.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub »

Ale obie wersje TPR również będą działać?
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Tak.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 »

kuba11100 pisze:Nic nie musisz na nowo wgrywać, remake działa samodzielnie.
Mnie coś ten remake nigdy nie chciał działać samodzielnie. :/
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek »

krzychu26 pisze:
kuba11100 pisze:Nic nie musisz na nowo wgrywać, remake działa samodzielnie.
Mnie coś ten remake nigdy nie chciał działać samodzielnie. :/
Zainstaluj TPR.. i od razu Remake... bez tych sr 2 i 3... i innych. Będzie działać. Nie ma problemu na win 7 64 bit.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Remake sprawdza tylko przy instalacji czy jest już zainstalowany oryginał, na tym wszystkie zależności się kończą.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub »

Rozumiem, że najnowsza wersja to 4179?
Warto to instalować?
Czy może coś się szykuje na dniach?
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Najnowsza publiczna to r4179, najnowsza testowa to r4297. Zmian jest mało, wszystkie dotyczą balansu jednostek. Zmiany nie są ostateczne i nie wiadomo, na kiedy planowane jest wydanie następnej publicznej wersji - instaluj r4179.
Więcej informacji tu: http://www.knightsandmerchants.net/foru ... =26&t=1282
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub »

I zainstalowałem. Gra i buczy :).
Pierwsze wrażenia mieszane, trzeba się przyzwyczaić.
Co mnie zainteresowało- czas jest mierzony z dokładnością sekundową.
Gra na czas może przejść w nową jakość :D.
Irytująca natomiast jest konieczność ręcznego wpisywania nazw przy zapisie gry. Przy 50 save'ach w misji chyba sie wkurzę- a ponadto nie będzie już save'ów w czasie bitwy, bo nie zdąże wpisać nazwy, jednocześnie walcząc. Duży błąd.
ODPOWIEDZ