Bugi znalezione w KaM Remake

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Seblas
Użytkownik Forum
Posty: 79
Rejestracja: 03 kwie 2012, 00:07

Post autor: Seblas »

janosiczek pisze: uruchom np benchmark jakiś i zobacz czy problem powrócił.
jeśli tak to zbyt grzeje ci się komp trzeba coś z tym zrobić.
albo też ramy są do dupy i pod stresem się pierdolą.
To nie to. Gra chodzi mi płynnie, więc nie zajeżdżam sprzętu.
Dla pewności zapuściłem benchmarka i wszystko było OK.
Dziwne, że tylko na Remake'u jest problem...

Co więcej: wczoraj gra zawiesiła mi się tam gdzie wybiera się pokój do gry. Masakra.
Awatar użytkownika
cancel
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 25 lis 2012, 01:16
Lokalizacja: Łódź

Post autor: cancel »

Witam!

Napotkałem głupi błąd w 4. misji TSK. http://tinypic.com/r/2e4c55g/6
Mianowicie drwal nie ścina zaznaczonych na obrazku drzewek (i chyba jeszcze kilku). Próbowałem w inny sposób je usunąć, ale nic to nie dało (stawianie budynków tak aby w rogu było drzewko, które potem znika w Remake'u nie działa), restartowałem misję, budowałem chatkę drwala w innym miejscu i nadal nic.

Taka głupota, ale potrafi zirytować, zwłaszcza jak w miejscu tego drzewka idealnie pasuje jakiś domek. :P

Przeszukałem to forum, ale nic nie znalazłem (jeśli jednak ten problem był gdzieś tutaj opisany to proszę o linka). Jeśli znacie rozwiązanie tego problemu to byłbym wdzięczny za pomoc. Z góry dziękuję!

PS.: Aha, zapomniałem dodać, mam najnowszą wersję Remake r4179.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli »

Drwal nie ma tam odhacznych opcji ścinania i sadzenia?
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek »

cancel pisze:Witam!

Napotkałem głupi błąd w 4. misji TSK. http://tinypic.com/r/2e4c55g/6
Mianowicie drwal nie ścina zaznaczonych na obrazku drzewek (i chyba jeszcze kilku). Próbowałem w inny sposób je usunąć, ale nic to nie dało (stawianie budynków tak aby w rogu było drzewko, które potem znika w Remake'u nie działa), restartowałem misję, budowałem chatkę drwala w innym miejscu i nadal nic. PS.: Aha, zapomniałem dodać, mam najnowszą wersję Remake r4179.

Bo to nieścinane drzewa są. ^^
Nic nie zrobisz.
Awatar użytkownika
cancel
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 25 lis 2012, 01:16
Lokalizacja: Łódź

Post autor: cancel »

Khelak pisze:Drwal nie ma tam odhacznych opcji ścinania i sadzenia?
Drwal ma zaznaczone, że ma tylko ścinać drzewa, ale tych dwóch jakoś chyba nie widzi, bo cały czas w domku siedzi. :P
janosiczek pisze:Bo to nieścinane drzewa są. ^^
Nic nie zrobisz.
Myślę, że te drzewa są za duże i prawo nie pozawala im ich ściąć bez zezwolenia, bo inne mniejsze ścinają bez problemu. :D Więc siedzą i czekają aż dostaną je pocztą, a że poczty nie ma grze to sobie tak będą czekać i czekać.

Mam jednak nadzieję, że jakieś rozwiązanie jest. Ostatecznie może poprawka w nowej wersji? Sam już nie wiem.
Seblas
Użytkownik Forum
Posty: 79
Rejestracja: 03 kwie 2012, 00:07

Post autor: Seblas »

Też się z tym spotkałem już jakiś czas temu. Pewnie w poprzedniej wersji Remake'a. Zauważyłem, że drwal nie ścina drzewa, które jest bardzo blisko. Nieraz ścinał je inny pobliski drwal. Jakoś nie zgłaszałem tego buga, bo mało istotne to jest.
Awatar użytkownika
Florek
Użytkownik Forum
Posty: 168
Rejestracja: 08 sty 2011, 21:47
Lokalizacja: Częstochowa

Post autor: Florek »

Może chodzi o drzewa, które nie mają animacji spadania? Jest kilka takich w edytorze wśród możliwych do wyboru.
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum
Posty: 512
Rejestracja: 03 lip 2011, 17:09

Post autor: woloszek »

Dokładnie Florek, nie ma takich animacji żeby drwal mógł ściąć te drzewa. Pawel95 chyba robił nowe animacje żeby było to możliwe.
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum
Posty: 330
Rejestracja: 08 sie 2005, 17:21
Lokalizacja: Poznań-Lublin

Post autor: Alanbach »

Przestudiowałem temat i widzę, że jeszcze nikt tego nie opisał. Mam poważny bug - może nie dla wszystkich, ale Ci, którzy również lubią w nieskończoność grać w jedną misję, rozbudowywać wioskę i bogacić się w złoża i zasoby powinni być równie zaniepokojeni.

Otóż po wybudowaniu 32 chlewów towary do 33 chlewu (ziarno) oraz kolejnych wybudowanych po 32 chlewie nie będą dostarczane do tego budynku. W konsekwencji 32 chlewy prosperują wyśmienicie a reszta stoi pusta.
Screen potem.
Obrazek
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum
Posty: 512
Rejestracja: 03 lip 2011, 17:09

Post autor: woloszek »

Alanbach pisze:... po wybudowaniu 32 chlewów towary do 33 chlewu (ziarno) oraz kolejnych wybudowanych po 32 chlewie nie będą dostarczane do tego budynku. W konsekwencji 32 chlewy prosperują wyśmienicie a reszta stoi pusta.
Ciekawe :niedowiarek:
ODPOWIEDZ