Bugi znalezione w KaM Remake

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mar244
Użytkownik Forum
Posty: 360
Rejestracja: 01 paź 2005, 08:56
Lokalizacja: Częstochowa

Post autor: mar244 » 12 paź 2012, 12:30

Witam, czy ktoś z was miał taki problem?

Obrazek

Występuje on przy próbie włączenia jakiejkolwiek misji a konkretnie podczas wczytywania skryptu, miał ktoś może coś takiego bo nawet nie mam pojęcia jak to naprawić :p
Obrazek

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 12 paź 2012, 12:34

Może coś schrzaniłeś i warto "reinstalkę" zrobić? Ja akurat nie kojarzę tego błędu, mi kiedyś chyba inne wyskakiwały, ale nie jestem pewien.
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 12 paź 2012, 16:07

Kto to tłumaczył? :?

italskyyy
Użytkownik Forum
Posty: 25
Rejestracja: 30 gru 2009, 15:03

Post autor: italskyyy » 12 paź 2012, 16:09

mar244 pisze:Witam, czy ktoś z was miał taki problem?

Obrazek

Występuje on przy próbie włączenia jakiejkolwiek misji a konkretnie podczas wczytywania skryptu, miał ktoś może coś takiego bo nawet nie mam pojęcia jak to naprawić :p
Resztę raportu pokaż, bo jedyne co mogę zobaczyć to "Dostęp zabroniony na adresie 0x00000000"

The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 774
Rejestracja: 29 maja 2012, 20:26
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: The Viking » 13 paź 2012, 03:23

radziopoke pisze:Prawdopodobnie jest to wina karty graficznej lub czegoś podobnego.
Nie wydaje mi się, bo na singlu jak grałem kampanię to wszystko było oki a to stało sie dopiero po paru minutach od rozpoczęcia rozgrywki... nieważne. Ogarne jak na niższych ustawieniach.
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Hajmus
Użytkownik Forum
Posty: 31
Rejestracja: 29 wrz 2011, 21:16
Lokalizacja: Białośliwie/Koszalin

Post autor: Hajmus » 13 paź 2012, 12:46

mar244 pisze:Witam, czy ktoś z was miał taki problem?

Obrazek

Występuje on przy próbie włączenia jakiejkolwiek misji a konkretnie podczas wczytywania skryptu, miał ktoś może coś takiego bo nawet nie mam pojęcia jak to naprawić :p
Ja:D... (z "intelowskim" chipsetem do karty graficznej)

Fix (eliminuje zarówno błąd wczytywania jak i niezgodności pliku exe dla multiplayera):
http://lewin.hodgman.id.au/temp/KaM_Remake_VBOFix.zip

PS: Gra powinna zadziałać, ale w trybie multiplayer zwłaszcza przy dużych mapach i znacznym rozwoju miasta zaczyna lagować co znacznie utrudnia, a czasem wręcz uniemożliwia rozgrywkę (w moim przypadku).

italskyyy
Użytkownik Forum
Posty: 25
Rejestracja: 30 gru 2009, 15:03

Post autor: italskyyy » 13 paź 2012, 18:01

Hajmus pisze: PS: Gra powinna zadziałać, ale w trybie multiplayer zwłaszcza przy dużych mapach i znacznym rozwoju miasta zaczyna lagować co znacznie utrudnia, a czasem wręcz uniemożliwia rozgrywkę (w moim przypadku).
Gra laguje, dlatego, że Twoja karta graficzna nie wspiera dodatkowej biblioteki OpenGL, która przyspiesza renderowanie. W związku z tym gra działa 10% wolniej (pobiera 10% więcej zasobów Twojej karty - co dodatkowo ją dobija)

Magdalena
Zbanowany
Posty: 79
Rejestracja: 16 mar 2012, 14:39

Post autor: Magdalena » 06 lis 2012, 19:33

Mi podczas gdy w sieci jeden raz kamieniarz przestał pracować i sobie stał na skale kamienia aż do śmierci. A tak w ogóle to nie da się niszczyć chodnika.

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 07 lis 2012, 09:49

A dało się kiedykolwiek chodnik niszczyć? Ja jakoś nie pamiętam. :)
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 07 lis 2012, 11:44

Niektórzy twórcy kampanii robili tak, że, jeśli na jednej mapie miasto jest nasze, a na drugiej przejął je wróg, to całe miasto, które było nasze, jest zburzone i brakuje niektórych ulic, tak, że są przerywane. Ale w trakcie gry nie dało się niszczyć chodnika.
Czy je&#347;li poruszaj&#261;c si&#281; z pr&#281;dko&#347;ci&#261; d&#378;wi&#281;ku osi&#261;gniesz pu&#322;ap pr&#281;dko&#347;ci &#347;wiat&#322;a dwukrotnie za&#322;amuj&#261;c tym czasoprzestrze&#324;, to czy b&#281;dzie mia&#322; dwa pierwiastki z trzech ziemniak&#243;w wi&#281;cej ni&#380; suma sedes&#243;w w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

ODPOWIEDZ