Bugi znalezione w KaM Remake
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Balans jednostek.
Otóż wydaje mi się, że powinno być coś w stylu granicy między grą sieciową a grą single. Grałem ostatnio kampanię TSK w Remake i po osłabieniu łuczników trzecia misja jest strasznie trudna. Grałem ją koło 5 razy i nie udało mi się jej przejść. Być może zła taktyka, ale nie wydaje mi się, bo za dużo jednostek wroga zostało. Łucznicy w single powinni mieć dawną siłę ataku, aczkolwiek wiem, że nie to jest teraz priorytetem
Otóż wydaje mi się, że powinno być coś w stylu granicy między grą sieciową a grą single. Grałem ostatnio kampanię TSK w Remake i po osłabieniu łuczników trzecia misja jest strasznie trudna. Grałem ją koło 5 razy i nie udało mi się jej przejść. Być może zła taktyka, ale nie wydaje mi się, bo za dużo jednostek wroga zostało. Łucznicy w single powinni mieć dawną siłę ataku, aczkolwiek wiem, że nie to jest teraz priorytetem
KAMPANIA:
- Ciemnozielony
- Użytkownik Forum
To chyba tu będzie pasować.
W KaM Remake r4001 nie pokazują mi się wiadomości w kampaniach, mam je tylko we wprowadzeniach. Wie ktoś dlaczego? Pliki ".libx" w folderach są.
W KaM Remake r4001 nie pokazują mi się wiadomości w kampaniach, mam je tylko we wprowadzeniach. Wie ktoś dlaczego? Pliki ".libx" w folderach są.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?
d(._.)b
d(._.)b
Ja wszystko mam - podaj cos więcej - instalowałeś update czy czysta instalacja od nowa? W jakiej misji tak się dzieje/nie dzieje i kampani?Ciemnozielony pisze:To chyba tu będzie pasować.
- Ciemnozielony
- Użytkownik Forum
Instalowałem całym instalatorem, nie patchem, bo usunąłem przez przypadek w starej wersji większość plików TSK.
Dopiero teraz zauważyłem - dzieje się w Tutorialach, TSK i TPR (działo się trochę późno, a że ja dawno nie grałem w kampanie, to myślałem, że od razu będzie wiadomość), a nie dzieje w FKC, czyli dodawanej przeze mnie do Remake kampanii. A w folderach pliki ".libx" są. W misjach w edytorze Lewina także widać wiadomości. A w grze ich nie ma.
EDIT: Zaraz... do czego służą pliki ".evt" w folderach map kampanii?
Dopiero teraz zauważyłem - dzieje się w Tutorialach, TSK i TPR (działo się trochę późno, a że ja dawno nie grałem w kampanie, to myślałem, że od razu będzie wiadomość), a nie dzieje w FKC, czyli dodawanej przeze mnie do Remake kampanii. A w folderach pliki ".libx" są. W misjach w edytorze Lewina także widać wiadomości. A w grze ich nie ma.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?
d(._.)b
d(._.)b
Powtórz całą procedurę w kampanii i sprawdź dokładnie czy wszystko masz.Ciemnozielony pisze:Instalowałem całym instalatorem, nie patchem, bo usunąłem przez przypadek w starej wersji większość plików TSK.
Pliki *.evt służą do wydarzeń. Możesz je podejrzeć i dodać własne na podstawie tych, które już masz z tego co kojarzę
- Ciemnozielony
- Użytkownik Forum
Przejrzałem wszystko jeszcze raz. Okazało się, że dzięki dodaniu skopiowanych z TPR01 plików ".evt", wiadomości się pojawiły. Dzięki.
d(._.)b
d(._.)b
-
The Viking
- Administrator Forum

Tak sobie ostatnio grałem multiplayera i w pewnym momencie grafika się popieprzyła... tj. mogłem grać dalej i kolory w porządku, ale pewne elementy budynków po prostu znikły i co jakiś czas pojawiały się na ułamek sekundy by znowu zniknąć. Głównie były to elementy drewniane, na przykład belka podporowa od płóciennego daszku w kamieniołomie, albo dźwig w kopalni węgla. No i oczywiście drewniane szkielety wszystkich budynków podczas budowy. Nie narzekam bo da sie grać, ale pytam: czy ktoś miał już coś takiego?
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
administrator forum knights.sztab.com
-
radziopoke
- Użytkownik Forum
Mój brat ma trochę inaczej.
Dokładnie chodzi o to, że przed postawieniem budynku gdzie są pokazane niebieskie kwadraciki gdzie można postawić ten budynek nie widzi w ogóle gdzie będzie wejście do budynku (rozpoznaje to po tym który kwadrat wskazuje myszka) oraz gdy powinny pojawić się czerwony X to się w ogóle nie pokazuje kwadrat z tym X. Ale jakąś mu to w grze nie przeszkadza i ma tak od samego początku grania w remake. Prawdopodobnie jest to wina karty graficznej lub czegoś podobnego.
Dokładnie chodzi o to, że przed postawieniem budynku gdzie są pokazane niebieskie kwadraciki gdzie można postawić ten budynek nie widzi w ogóle gdzie będzie wejście do budynku (rozpoznaje to po tym który kwadrat wskazuje myszka) oraz gdy powinny pojawić się czerwony X to się w ogóle nie pokazuje kwadrat z tym X. Ale jakąś mu to w grze nie przeszkadza i ma tak od samego początku grania w remake. Prawdopodobnie jest to wina karty graficznej lub czegoś podobnego.