Nie grałem...Joker pisze:Grałeś w jego misje? A myślałem , że w ogóle nie grasz... Zagraj w moje...
[nowe misje] Alanbach
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Popieram DeBe.
Skrypt niezły, mapy raczej marne - dobrze, że na dwóch pierwszych nie ma błędów.
Pozostałe oglądałem w edytorze, także nie do końca wiem, jak się spisują. Ale są na podobnym poziomie, co dwie pierwsze...
Natomiast cała reszta - czyli fabuła i minimapka krainy - świetne.
Tylko te mapy i byłoby świetnie.
Skrypt niezły, mapy raczej marne - dobrze, że na dwóch pierwszych nie ma błędów.
Pozostałe oglądałem w edytorze, także nie do końca wiem, jak się spisują. Ale są na podobnym poziomie, co dwie pierwsze...
Natomiast cała reszta - czyli fabuła i minimapka krainy - świetne.
Tylko te mapy i byłoby świetnie.
Generalnie taki jest mój styl - nie będę już zmieniać tej kampanii ani modyfikować.
Kwiatki-stratki - cóż kwestia gustu - ja osobiście nie lubie tych "gadzetów" i umieszam je na mapie sporadycznie. Ale jak uruchomicie misję w grze, zobaczycie dlaczego fałdy w niektórych miejscach są małe.
No tak czy inaczej: oto produkt i jest jaki jest
wystawiam go dla was i zmieniany już nie będzie, trudno.
Tak czy inaczej konia z rzędem temu, kto ukończy całą 

Alanbachu... przewertowałem wcześniej to forum bo się dowiedziałem ze tu mogę nowe misje skombinować. Dziś się zalogowałem aby opisać rezultaty. Wszystkie wasze misje nie wyglądają zachęcająco, bo są takie do siebie podobne... i gigantyczne opisy historii, których nie chce mi sie czytać
pobrałem to i tamto no i w końcu natrafiłem na Twoją.
Przyznam się, że zachęciła mnie mapka... i na wstępnie pierwszy szok!
Misje cholernie trudne! KURR...***!!
Nie mogę pierwszej przejść. 2 i 4 łtwiejsze. A ten lbirynt to ciągle nie mogę się wyrobić przez labirynt zanim balista nie zabije tego niby "kapłana".
No i misja 5..... nie wyrabiam się jeszcze w 3 godziny przed atakiem na ten "klasztorek" z winnicami. Jak się przedrzeć przez tych na dole? Poproszę o solucje.
pobrałem to i tamto no i w końcu natrafiłem na Twoją.
Przyznam się, że zachęciła mnie mapka... i na wstępnie pierwszy szok!
Misje cholernie trudne! KURR...***!!
No i misja 5..... nie wyrabiam się jeszcze w 3 godziny przed atakiem na ten "klasztorek" z winnicami. Jak się przedrzeć przez tych na dole? Poproszę o solucje.
-
lo53n
- Użytkownik Forum
@Up
Sam tez się nie wyrabiam w 3h (mniej więcej akurat już twierdze atakuje, ale jest już za późno)
Najlepiej zaatakować po tym, jak konnica i kusznicy cie zaatakują. Szybko odbuduj armię i atakujesz. Zmniejszy to prawdopodobieństwo że ci zaatakują cie we dwóch ( a tego nie chcesz? ). Po tym śmiało można tych na dole wywabiać łucznikami (nie iść nim na pałe na kuszników bo będzie bida i bicie
)lepiej zajść od dołu lekko i w wieże strzelić ze 2x po czym schować się trochę dalej za oddziałami obronnymi. Do obrony przed nimi powinno starczyć (cóż, metalowe uzbrojenie polecam zostawić na później, przy ataku na twierdze, co nie oznacza że nie możesz tego robić, wręcz przeciwnie, po wybudowaniu armii podanej dalej powinieneś rzucić w diabły skórę i drewno i zająć się całkowitym pompowaniem w żelazo. 2x10 łuczników , 2x12 lancerów lub w miarę możliwość mieczników (lub tak ja postawiłem wszystko na jedna kartę- dobudowałem 6 balist i ustawiłem lekko z boku zakrywając lancerami) i powinno przetrwać odwet (bodajże 3 oddziały kuszników i 2 oddziały barbarzyńców, w różnych ilościach) Jak masz balisty to z wieżami pójdzie szybciutko. Z tym co przetrwało leć od razu na twierdze, wywabiając przeciwnika (w międzyczasie ataku buduj cały czas wojo, dobrze by było żeby był już zapasowy oddział łuczników/kuszników.
W razie czego nie zdziw się, jak będąc w fortecy będą ginąć ci ludzie. A czemu? Dowiesz się już sam ;D
Sam tez się nie wyrabiam w 3h (mniej więcej akurat już twierdze atakuje, ale jest już za późno)
Najlepiej zaatakować po tym, jak konnica i kusznicy cie zaatakują. Szybko odbuduj armię i atakujesz. Zmniejszy to prawdopodobieństwo że ci zaatakują cie we dwóch ( a tego nie chcesz? ). Po tym śmiało można tych na dole wywabiać łucznikami (nie iść nim na pałe na kuszników bo będzie bida i bicie
W razie czego nie zdziw się, jak będąc w fortecy będą ginąć ci ludzie. A czemu? Dowiesz się już sam ;D
Krytykowanie. To jest to. Reszte lepiej zostawię innym.
Tak sobie z ciekawości zagrałem ostatnio. I muszę powiedzieć , że ostatnia misja jest świetna!
Ta mapa... Wyszła Ci rewelacyjnie, tylko dodałbyś jeszcze patyczki kamyczki wszędzie i byłoby 9/10
....
A kampania mi się podoba. Fajne ataki itp.
Zapraszam do mnie...
Ps: Możesz kończyć tę kampanię albo zaczynać drugą część... Bo takie zagadki fajnie Ci wychodzą
Ta mapa... Wyszła Ci rewelacyjnie, tylko dodałbyś jeszcze patyczki kamyczki wszędzie i byłoby 9/10
A kampania mi się podoba. Fajne ataki itp.
Ps: Możesz kończyć tę kampanię albo zaczynać drugą część... Bo takie zagadki fajnie Ci wychodzą