[nowe misje] Gogoud

Tutaj pobierzesz misje stworzone przez innych Fanów gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

Tapek pisze: W p*zdzie mam was; DDD
Masz taką? (sorry... musiałem skomentować)

A żeby nie robić offtopa to zaraz ocenię najnowszą misję autora tematu (chodzi o szóstą).

Dodane po chwili: coś tu jest nie tak... pogubiłem się w tych misjach.

Dodane po dłuższej chwili: już mam... skomentuję misję ściągniętą z ostatniego linka... lecz później (w tym poście).
Awatar użytkownika
Tapek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Tapek »

Ahh W dupie Cie MAM ;******
Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Tora1996 »

O lol :shock:
;******

Nie, nie będę się wypowiadał na ten temat.
Pozdrawiam, tora1996.
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Dobra... to miałem tą ostatnią misję ocenić:
Z pewnością widać wielkie zmiany... pierwsze mapy były dość słabe, a tą da się "strawić".
Zacznę więc od plusów:
-całkiem dobry pomysł na mapkę...
-znaczna poprawa jeśli chodzi o góry... dawniej były one (z tego co sobie przypominam) zdecydowanie zbyt łagodne... te z kolei są zbyt "ostre", ale i tak wyglądają o niebo lepiej.
-poprawnie "wstawiony" węgiel...
-w miarę niegłupie rozmieszczenie gleb... aczkolwiek droga Ci nie wyszła, a chodzi mi głównie o to podłoże (jeśli tak to można nazwać) do mostów, które niepotrzebnie znalazło się na drodze.
-podoba mi się też rozmieszczenie dróg i budynków w mieście...
minusy:
-największym minusem jest brak lasów... nie ma ani jednego na całej mapie! Zamiast tego mamy mnóstwo pojedyńczych drzewek nawalonych w każdym miejscu... wygląda to co najmniej źle.
-"upiększacze"- jest ich chyba nieco za dużo i wstawiłeś je trochę bez głowy... dla przykładu: na drodze nie ma ani jednego patyczka, kamyczka czy innego duperela.
-most na wschodzie (ten do miasta na wyspie) jest brzydki... albo raczej jego górna część... proponuję przypatrzyć się jak to wygląda w misjach TSK, TPR.
-trzcina: zbyt rzadko rozstawiona... i trochę zbyt regularnie.
-porosty wodne (tak można to nazwać?): one powinny sobie rosnąć głównie w "grupach"... a u Ciebie jest znaczna przewaga tych pojedyńczych.
-urwiska: zbyt płaskie... wyglądają jak zwykłe pagórki. Zawijaj je, skręcaj, urozmaicaj... tak aby przypominały te z TSK i TPR.
-ukształtowanie terenu również (zdecydowanie) zbyt łagodne...
-na zachodzie jest zbyt dużo pustkowi... proponuję walnąć tam jakąś górę, albo jezioro, bagno.
-rzeka również Ci tak średnio wyszła... przyjemniej patrzy się na taką zakręcaną, z różnymi dopływami itp. Twoja wygląda nieco jak fosa...
-proponuję też zerknąć nieraz na zakładkę "tiles"...

Jeśli porównywałbym Twoją mapę do map innych użytkowników, to postawiłbym "8".
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Dzięki, DeBe, za wyczerpujący komentarzyk, choć troszkę mało powiedziałeś o samej misji.
Nie będę się za bardzo nad tym rozwodził, ale napiszę kilka słów.
-dzięki za zwrócenie uwagi o lasach i porostach, to mi bardzo pomoże :wink: ;
-ta rzeka, o której pisałeś, to nie rzeka, lecz fosa :D. Ale fakt, podrasuję trochę brzeg.
-most i drogi raczej zostawię, jakimi są (ewentualnie na drogi rzucę trochę śmieci);
-na zakładkę "tiles" zerkam często :wink:

Jeszcze raz dzięki.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

@rTeq pisze:Dzięki, DeBe, za wyczerpujący komentarzyk, choć troszkę mało powiedziałeś o samej misji.
Nie ma sprawy... a nie oceniałem całości misji, bo w nią nie grałem. Nie jestem skrypterem, więc się za takie rzeczy nie biorę.
@rTeq pisze:-dzięki za zwrócenie uwagi o lasach i porostach, to mi bardzo pomoże :wink: ;
Nie pamiętam czy już to pisałem, ale nie chce mi się sprawdzać: zauważ, że w misjach TSK i TPR mamy raczej przewagę lasów nad pojedyńczymi, wszędzie porozrzucanymi drzewkami. Z pewnością wygląda to dużo lepiej... Proponuję robić lasy w ten sposób: w samym ich środku gęścizna, czyli drzewo na drzewie... (im dalej w las tym ciemniej). Jak można zauważyć na "granicach" lasu (nazwijmy to tak... w tej chwili nie przychodzi mi do głowy inne słowo) drzew jest mniej. I tym oto schematem powinieneś się kierować (a także inni).
@rTeq pisze:-ta rzeka, o której pisałeś, to nie rzeka, lecz fosa :D. Ale fakt, podrasuję trochę brzeg.
Ta na północy też nie przypadła mi do gustu... brzegi możesz trochę "poszarpać", a samą rzekę "poskręcać".
@rTeq pisze:-na zakładkę "tiles" zerkam często :wink:
Chodzi mi raczej o korzystanie z niej... i nie tylko w przypadku "doklejania" węgla, bądź wodorostów... ale są inne podłoża które warto gdzieniegdzie dorzucić.
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Misja 7 dodana!
Tym razem możemy śmiało budować warownię! No i nawet wieże obronne!

Tak poza tym, planuję ok. 15 misji.

Misja ósma już w produkcji. Będzie to misja specjalna, jakiej jeszcze nie było.
Dodatkowo poprawiam poprzednie mapy i misje, które również pojawią się niebawem w ostatecznej (chyba) formie.

Zachęcam do komentowania, zarówno misji 7 jak i poprzednich. Moje misje w sumie od dodania ostatniej misji ściągnięto ponad 50 razy, a nikt nic nie pisze. Komentarze są dla mnie bardzo pomocne i motywujące.
Więc zapraszam do gry :usmiech: ! Miłej zabawy z KaMem :szczerzy:
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Boris
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Boris »

Siema ,
ściągnąłem 1 misje .. zobaczyłem .. zwyciężyłem .. ciężko było ale nie przejść tylko na duszy .. jeszcze nigdy jak grałem Knights and Merchants
misja mnie tak nie męczyła jak ta ! to był koszmar normalnie .
Może dlatego ze nie mogłem nic budować a armia była rekrutowana z ratusza . Można to przyrównać do filmu który mi się jednak nie podobał ale go obejrzałem do końca . Misja jako taka . Nie wiem czy w następne zagram.. ;)
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Jeśli nie pasują Ci jednostki z ratusza z powodu błędu, możesz spróbować też zagrać w misje taktyczne (3 i 5 misja, bez błędu) oraz ekonomiczne z warownią - czyli wszystkie oprócz 1, 2 i 4(ta to prawdziwa męczarnia, choć jest warownia, w której można wyszkolić trochę kuszników i łuczników).
Misje 6 i 7 są, według mnie przynajmniej, dość fajne (w nich jest już warownia).
Szkoda, że nie napisałeś dokładniej, co Ci się nie spodobało w pierwszej. Dopisz coś, jeśli masz chęć :wink: .

Chciałbym, abyście napisali coś o siódmej misji, bo nie wiem, czy coś poprawić, zwłaszcza, że ósma jest już w produkcji (jej stan oceniam na 50%).
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Boris
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Boris »

Naprawdę męczyła mnie produkcja jednostek w ratuszu . :) to było najgorsze . ;p
Odpowiedz