Szczerze mówiąc, mapę już obejrzałem i jest bardzo oryginalna. Szczególnie podoba mi się ten zapadnięty most
[nowe misje] Alanbach
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
kris992 pisze:Nie w nowym edytorze. Masz tam taką opcję, że ustawiasz jakiś kąt i kwadraty wody są ustawione za każdym razem tak, jak to określiłeś.
Szczerze mówiąc, mapę już obejrzałem i jest bardzo oryginalna. Szczególnie podoba mi się ten zapadnięty most
Na razie jednak musicie się zadowolić tymi diwema mapkami.

Korniczku mylisz się - bo to będzie bardzo wieeeeelka mapa taktyczna. Z resztą..... mam dla was niespodziankęm Zrobiłem dla was kochani kampanię KNIGHTS AND MERCHANTS - THE GREAT ESCAPADE czyli wielka, tajemnicza wyprawa

Kampania przewiduje fantastyczne i niezwykłe scenerie oraz nowe ciekawe budynki takie jak: świątynia Azteków, ruiny miasta, zburzony most, LABIRYNT ciemności, komnata źródlana, drzewo przeznaczenia, nowe budynki gospodarstw oraz wiele ciekawych miejsc, które musicie odkryć sami
Fabuła: Przybyliśmy odkryć nieznane lądy. Jednak nasz okręt rozbił się na tajemniczej wyspie. Szybko jednak okazało się, że nie jesteśmy na tej wyspie sami. Dzikie szczepy tubylców w swojej twierdzy uwięziły naszych poddanych. Musimy ich uratować zanim nie będzie za późno. Dysponujemy liczną armią, jednak nie nacieszymy się nią długo... potem gdzieś nieopodal musimy dostać się do świątyni wymarłej cywilizacji Azteków, gdzie skrył się kapłan tubylców - wskarze nam drogę do skarbu. Najpierw jednak trzeba przedostać się przez labirynt pełen pułapek....
to tylko namiastka niespodzianek kampanii
(dwie pierwsze misje część z was już zna)
P.S. Informacja dla tych, którzy jak Khel chorują na brak wyobraźni i mogą popsuć zabawę: otóż w miejscu ruin po wymarłej cywilizacji Azteków i Majów osiedlili się tubylcy, zaś kapłan przebrał się w strój pomocnika, bo uznał, że jest wygodny

Misje TYLKO dla zaawansowanych graczy! (zwłąszcza pierwsza) Poziom trudności misji oceniam na 10 / 10. Cztery osoby, które testowały misję nie ukończyły jej, a dwie wypadły już po 20 minutach i nie mogły sobie poradzić w danym momencie. Aby nie psuć sobie zabawy ani nie ułatwiać podczas gry, proszę NIE modyfikować pliku lub mapy edytorami, ani nie oglądać mapy przed pomyślnym ukończeniem misji ani nie uzywać kodów - oto honor prawdziwego Rycerza!
----------------------------------
Typ: Kampania KAM TGE (5 Misji dla pojedyńczego gracza)
Wielkość mapy: 176 X 176
Stopień trudności: 10 / 10
Ilość graczy: musisz odkryć samemu!
Autor: Alanbach
Link: http://www.freewebs.com/betania1/data/KAM_TGE.rar

Plik RAR zawiera misje, mapy plus dokument - instrukcję PDF w trzech językach.
----------------------------------------
I jeszcze jedno - z racji, iż bywam tu sporadycznie pozdrawiam serdecznie wszystkch użytkowników a zwłaszcza Lucbaszka, Kamyka i resztę starych bywalców, których u kiedyś poznałem.

Kampania przewiduje fantastyczne i niezwykłe scenerie oraz nowe ciekawe budynki takie jak: świątynia Azteków, ruiny miasta, zburzony most, LABIRYNT ciemności, komnata źródlana, drzewo przeznaczenia, nowe budynki gospodarstw oraz wiele ciekawych miejsc, które musicie odkryć sami

----------------------------------
Typ: Kampania KAM TGE (5 Misji dla pojedyńczego gracza)
Wielkość mapy: 176 X 176
Stopień trudności: 10 / 10
Ilość graczy: musisz odkryć samemu!
Autor: Alanbach
Link: http://www.freewebs.com/betania1/data/KAM_TGE.rar

Plik RAR zawiera misje, mapy plus dokument - instrukcję PDF w trzech językach.
----------------------------------------
I jeszcze jedno - z racji, iż bywam tu sporadycznie pozdrawiam serdecznie wszystkch użytkowników a zwłaszcza Lucbaszka, Kamyka i resztę starych bywalców, których u kiedyś poznałem.

Dzięki za miły komentarz
tak, zrobiłem te mapki sam - bardzo miło mi, że ktoś moje wypociny docenił hehe
tak czy inaczej poradnik do misji pierwszej to jakby poprzednie posty w tym dziale, bo była tu już mowa o misji pierwszej i jej "tajemnicach"..
a reszte misji 2, 3, 4 i 5 musisz działać na własną rękę

A więc tak:
Grałem w 1 misję...
Misja fajna trudna i ciekawa... Szkoda tylko , że mapa bardzo słaba...
Skrypt jest wykonany znakomicie... Górki i inne wzniesienia też w miarę dobrze... Szkoda, że mapa jest taka słaba... (Jej powtarzam się
)
Za mało patyczków itp. Obiektów... wiesz? po prostu sam zmieszany teren...
Misja trudna.
Oby tak dalej ze skryptem!
A na mapki poświęcaj więcej czasu...
A będziesz miał dobre misie!
Grałem w 1 misję...
Misja fajna trudna i ciekawa... Szkoda tylko , że mapa bardzo słaba...
Skrypt jest wykonany znakomicie... Górki i inne wzniesienia też w miarę dobrze... Szkoda, że mapa jest taka słaba... (Jej powtarzam się
Za mało patyczków itp. Obiektów... wiesz? po prostu sam zmieszany teren...
Misja trudna.
A na mapki poświęcaj więcej czasu...
Myślę, że takie drobne szczegóły to może dopracuję, jak będę mieć czas
tak czy inaczej wrzuciłem na pierwszą stronę screeny z kampanii
tak dla reklamy.
Edit ----> Zmieniać ani modyfikować jednak już nie będę. Zostanie taka - jaka jest, bo chcę zachować własny styl
tak czy inaczej wrzuciłem na pierwszą stronę screeny z kampanii
Edit ----> Zmieniać ani modyfikować jednak już nie będę. Zostanie taka - jaka jest, bo chcę zachować własny styl
Ostatnio zmieniony 08 sty 2010, 15:20 przez Alanbach, łącznie zmieniany 1 raz.

Mam mieszane uczucia co do Twojej kampanii. Z jednej strony napracowałeś się nad ogólną mapą (ja np. nie mam pojęcia jak się takie coś robi), z drugiej jednak pewne elementy zrobiłeś na odwal (chyba, że to było zamierzone... tak czy siak wypadło kiepsko). Chodzi mi o lasy, fałdowania terenu, brak kwiatków-sratków itp. Mapki pomysłowe, ale niedopracowane. Osobiście nie zagrałbym w Twoją kampanię (i tak też uczyniłem), bo jak ktoś chce nam sprzedać/zaoferować jakiś produkt, to winien on być w całości gotowy. Jeśli o to chodzi to nie uznaję przysłowia "darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda". Masz szansę odnieść sukces, ale najpierw dokończ to co "niedokończone".