[nowe misje] Alanbach

Tutaj pobierzesz misje stworzone przez innych Fanów gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Jared
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Jared »

Nie w nowym edytorze. Masz tam taką opcję, że ustawiasz jakiś kąt i kwadraty wody są ustawione za każdym razem tak, jak to określiłeś.

Szczerze mówiąc, mapę już obejrzałem i jest bardzo oryginalna. Szczególnie podoba mi się ten zapadnięty most ;)
Obrazek
kris992 -> Jared
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Alanbach »

kris992 pisze:Nie w nowym edytorze. Masz tam taką opcję, że ustawiasz jakiś kąt i kwadraty wody są ustawione za każdym razem tak, jak to określiłeś.

Szczerze mówiąc, mapę już obejrzałem i jest bardzo oryginalna. Szczególnie podoba mi się ten zapadnięty most ;)
:shock: łoj, to chyba mam starą wersję edytora :||: no cóż w takim razie jeśli dotrwam do zrobienia kampanii to powalczę trochę z tą wodą.
Na razie jednak musicie się zadowolić tymi diwema mapkami.

:arrow: trzecia misja będzie wewnątrz świątyni :zamurowany:
Obrazek
Awatar użytkownika
kornik0
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kornik0 »

to bedzie chyba mala mapa, cos ok 32x32, w dodatku taktyczna? Nie moge sie doczekac:P
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Korniczku mylisz się - bo to będzie bardzo wieeeeelka mapa taktyczna. Z resztą..... mam dla was niespodziankęm Zrobiłem dla was kochani kampanię KNIGHTS AND MERCHANTS - THE GREAT ESCAPADE czyli wielka, tajemnicza wyprawa :usmiech:

Obrazek

Kampania przewiduje fantastyczne i niezwykłe scenerie oraz nowe ciekawe budynki takie jak: świątynia Azteków, ruiny miasta, zburzony most, LABIRYNT ciemności, komnata źródlana, drzewo przeznaczenia, nowe budynki gospodarstw oraz wiele ciekawych miejsc, które musicie odkryć sami :szczerzy:

:arrow: Fabuła: Przybyliśmy odkryć nieznane lądy. Jednak nasz okręt rozbił się na tajemniczej wyspie. Szybko jednak okazało się, że nie jesteśmy na tej wyspie sami. Dzikie szczepy tubylców w swojej twierdzy uwięziły naszych poddanych. Musimy ich uratować zanim nie będzie za późno. Dysponujemy liczną armią, jednak nie nacieszymy się nią długo... potem gdzieś nieopodal musimy dostać się do świątyni wymarłej cywilizacji Azteków, gdzie skrył się kapłan tubylców - wskarze nam drogę do skarbu. Najpierw jednak trzeba przedostać się przez labirynt pełen pułapek.... :shock: to tylko namiastka niespodzianek kampanii :usmiech: (dwie pierwsze misje część z was już zna)

:idea: P.S. Informacja dla tych, którzy jak Khel chorują na brak wyobraźni i mogą popsuć zabawę: otóż w miejscu ruin po wymarłej cywilizacji Azteków i Majów osiedlili się tubylcy, zaś kapłan przebrał się w strój pomocnika, bo uznał, że jest wygodny :wink:

Obrazek

:idea: Misje TYLKO dla zaawansowanych graczy! (zwłąszcza pierwsza) Poziom trudności misji oceniam na 10 / 10. Cztery osoby, które testowały misję nie ukończyły jej, a dwie wypadły już po 20 minutach i nie mogły sobie poradzić w danym momencie. Aby nie psuć sobie zabawy ani nie ułatwiać podczas gry, proszę NIE modyfikować pliku lub mapy edytorami, ani nie oglądać mapy przed pomyślnym ukończeniem misji ani nie uzywać kodów - oto honor prawdziwego Rycerza!

----------------------------------
Typ: Kampania KAM TGE (5 Misji dla pojedyńczego gracza)
Wielkość mapy: 176 X 176
Stopień trudności: 10 / 10
Ilość graczy: musisz odkryć samemu! :usmiech:
Autor: Alanbach
Link: http://www.freewebs.com/betania1/data/KAM_TGE.rar
Obrazek
Plik RAR zawiera misje, mapy plus dokument - instrukcję PDF w trzech językach.
----------------------------------------

I jeszcze jedno - z racji, iż bywam tu sporadycznie pozdrawiam serdecznie wszystkch użytkowników a zwłaszcza Lucbaszka, Kamyka i resztę starych bywalców, których u kiedyś poznałem. :szczerzy:
Obrazek
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

Stary w misje nie grałem ale właśnie pobieram... Ale podoba mi się strasznie tra mapka... Jeżeli sam to robiłeś kolo To wielki szacunek.. :) :shock:
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Dzięki za miły komentarz :usmiech: tak, zrobiłem te mapki sam - bardzo miło mi, że ktoś moje wypociny docenił hehe :smiesne: tak czy inaczej poradnik do misji pierwszej to jakby poprzednie posty w tym dziale, bo była tu już mowa o misji pierwszej i jej "tajemnicach".. :szczerzy: a reszte misji 2, 3, 4 i 5 musisz działać na własną rękę
Obrazek
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

A więc tak:
Grałem w 1 misję...
Misja fajna trudna i ciekawa... Szkoda tylko , że mapa bardzo słaba...
Skrypt jest wykonany znakomicie... Górki i inne wzniesienia też w miarę dobrze... Szkoda, że mapa jest taka słaba... (Jej powtarzam się :P)
Za mało patyczków itp. Obiektów... wiesz? po prostu sam zmieszany teren...
Misja trudna. :usmiech: Oby tak dalej ze skryptem!
A na mapki poświęcaj więcej czasu... :wink: A będziesz miał dobre misie!
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Myślę, że takie drobne szczegóły to może dopracuję, jak będę mieć czas :usmiech:
tak czy inaczej wrzuciłem na pierwszą stronę screeny z kampanii :smiesne: tak dla reklamy.

Edit ----> Zmieniać ani modyfikować jednak już nie będę. Zostanie taka - jaka jest, bo chcę zachować własny styl :smiesne:
Ostatnio zmieniony 08 sty 2010, 15:20 przez Alanbach, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

Mam mieszane uczucia co do Twojej kampanii. Z jednej strony napracowałeś się nad ogólną mapą (ja np. nie mam pojęcia jak się takie coś robi), z drugiej jednak pewne elementy zrobiłeś na odwal (chyba, że to było zamierzone... tak czy siak wypadło kiepsko). Chodzi mi o lasy, fałdowania terenu, brak kwiatków-sratków itp. Mapki pomysłowe, ale niedopracowane. Osobiście nie zagrałbym w Twoją kampanię (i tak też uczyniłem), bo jak ktoś chce nam sprzedać/zaoferować jakiś produkt, to winien on być w całości gotowy. Jeśli o to chodzi to nie uznaję przysłowia "darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda". Masz szansę odnieść sukces, ale najpierw dokończ to co "niedokończone".
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Grałeś w jego misje? A myślałem , że w ogóle nie grasz... Zagraj w moje... :wink:
Odpowiedz