Dalej próbujesz? Nie radzę tego robić.Adijos pisze:Opiszę bug,który chciałem wrzucić na you tuba on się zdarza przy końcu misji w menu końcowym.Gdy chciałem nacisnąć dalej to tych dłoni,które sterują, budują i inne,zapełniły mi cały ekran nie kłamie i nie żartuje mówię na serio
Dziwne bugi
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
Sam ostatnio byłem świadkiem niecodziennego błędu. Jakby to powiedzieć - kamieniarz, razem z kamieniem, zabrał... część pola uprawnego. Była ona ogrodzona, jednak nie znajdowało się tam ani zboże, ani zaorane pole - tylko trawa. Jak się później okazało, było to spowodowane mechanizmem zmiany krawędzi góry kamienia, który umieścił ową krawędź na polu.
Screen: http://img363.imageshack.us/img363/1082 ... 010we5.png
Co więcej, chłop nie siał już potem w tym miejscu zboża.
Jeszcze później kamieniarz sam odciął sobie drogę do kamieniołomu - teren został wyrównany w ten sposób, że droga była zbyt pochylona, by można było po niej przejść. Odcięty budynek był oznaczony, jakby miał gospodarza, jednak kamieniarz poszedł do nowo wybudowanego kamieniołomu - nie wyświetlały się komunikaty "Ten budynek nie ma gospodarza". Mało tego - w środku były 2 kamienie. Nie wiem jakim cudem później znikły...
Screen: http://img363.imageshack.us/img363/1082 ... 010we5.png
Co więcej, chłop nie siał już potem w tym miejscu zboża.
Jeszcze później kamieniarz sam odciął sobie drogę do kamieniołomu - teren został wyrównany w ten sposób, że droga była zbyt pochylona, by można było po niej przejść. Odcięty budynek był oznaczony, jakby miał gospodarza, jednak kamieniarz poszedł do nowo wybudowanego kamieniołomu - nie wyświetlały się komunikaty "Ten budynek nie ma gospodarza". Mało tego - w środku były 2 kamienie. Nie wiem jakim cudem później znikły...
Super "błąd", Kuba.
Jak widać na zrzucie ekranu, nudzi Ci się, skoro budujesz takie "miasteczka"
Jedno pytanie: jakim cudem zbudowałeś drogę na tym moście w 1 misji?? O ile się nie mylę, to ta opcja jest niedostępna w tym miejscu.
A screen, który masz w opisie pod pozdrowieniami, koniecznie wyślij do działu fanwork - jest po prostu rozwalający
Miewałem w swoich miastach korki, ale ten mnie po prostu rozbroił. 
Jak widać na zrzucie ekranu, nudzi Ci się, skoro budujesz takie "miasteczka"
A screen, który masz w opisie pod pozdrowieniami, koniecznie wyślij do działu fanwork - jest po prostu rozwalający
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
To jest misja stworzona celowo po to, żeby zbudować właśnie takie miasto. Drogę na moście dodałem w skrypcie (chociaż pewnie edytor map Qage'a dałby radę - na podobnym moście w 4 i 7 TSK można budować). Zauważ, że nie ma tam też żadnych śladów po wrogach.
Tak w ogóle byłem ciekawy, ile osób zauważy tę kropkę z opisu.
Tak w ogóle byłem ciekawy, ile osób zauważy tę kropkę z opisu.
Tak czytając te wasze dziwne bugi zastanawiam się dlaczego u mnie nigdy nic takiego nie wystąpiło. Co prawda pewne problemy były, ale raczej związane z brakiem SR2. U mnie gra nigdy się nie wyłącza, nigdy nie mam problemów z łączeniem żołnierzy w grupy, pomocnicy nie chodzą mi do wrogiego miasta i żaden z nich nie zamienia się w kaczki, kamienie czy kij go tam wie w co. Mam wrażenie, że ściągnąłem jakiegoś innego KaM'a. No ale nic... trzeba się cieszyć.
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
Po pierwsze: oryginałAdijos pisze:A może masz orginał, orginały są zawsze bez błędów
Po drugie: oryginały też mają liczne błędy; w przypadku KaM to nie ma nic do rzeczy - nie ma tu żadnych zabezpieczeń antypirackich, które trzeba obchodzić, co z kolei mogłyby coś uszkodzić. Sprawa błędów jest w KaM dość dziwna - u mnie błędy różnie się ujawniały na różnych komputerach, systemach i wersjach gry.
Np. wersja 1.53 REL:
Windows 98 - nie wyłącza się, są problemy z grupami żołnierzy - po wyszkoleniu wielu jednostek na raz w panelu pokazuje się zbyt duża ilość żołnierzy, nie reagują na rozkazy, sami chodzą w różne miejsca
Windows XP: nie ma problemów z grupami żołnierzy, za to ciągle się wyłącza
- Gravemaster
- Użytkownik Forum
Pewnego razu przy rozbudowie wioski zaczęły znikać "iksy" pod budowę dróg i pól, czasem nawet budynków. Odkrycie przyczyny zajęło mi kilka minut...otóż ta abnda durniów z łopatami zwana budowniczymi wbudowała jednego z nich wrzeźnię. I za wszystko, za co się zabierał (aż do śmierci głodowej) znikało zamist być wykonane. Aż szkoda, że nie mam screena z tym.
- Gravemaster
- Użytkownik Forum
Nie wiem, czy było o tym wspominane czy coś, ale nie mam czasu/ochoty na szukanie (niepotrzebne skreślić) Otóż przy pewnym punkcie rozbudowy w misji 12 TPR moi pomocnicy zaczęli z jakiegoś powodu umierać...ba, mało tego, statystyki pokazywały, że jest ich 76 (!) tymczasem wokół jednyegospichrza ruch był....no...em...jak przy dwudziestu kilku pomocnikach. Otóż co zauważyłem:
1. Poddani tworzeni w szkole zżerają skrzynie złota...ale się nie pojawiają (przede wszystkim pomocnicy)
2. To wspomniane: statystyki wariują.
3. Co jakiś czas, pomimo dwóch w pełni zaopatrzonych stołówek, ginął mi pomocnik....o dkryłem, że przy limicie "76" pomocników gdzieś na mapie ginie inny podwładny...
Wytłumaczy mi to ktoś?
1. Poddani tworzeni w szkole zżerają skrzynie złota...ale się nie pojawiają (przede wszystkim pomocnicy)
2. To wspomniane: statystyki wariują.
3. Co jakiś czas, pomimo dwóch w pełni zaopatrzonych stołówek, ginął mi pomocnik....o dkryłem, że przy limicie "76" pomocników gdzieś na mapie ginie inny podwładny...
Wytłumaczy mi to ktoś?